In verband met de verdere uitbreiding van ons team, zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste (fulltime) receptionist/telefonist (M/V).

Over ons

Hurtak & Roodhorst Notarissen is een modern notariskantoor in het centrum van bruisend Hillegom. Wij verlenen juridische diensten aan onze cliënten op de momenten die ertoe doen. Bijvoorbeeld als mensen gaan samenwonen, trouwen, schenken of komen te overlijden. Of als ze een huis kopen, hun hypotheek oversluiten of een onderneming starten. Verder helpen wij hen bijvoorbeeld wanneer zij een stichting (denk aan goede doelen) of een vereniging willen oprichten. Wij staan projectontwikkelaars bij als zij een nieuwbouwproject ontwikkelen, maar ook multinationals die in Nederland een overname willen doen. Een dynamische praktijk dus en dat maakt onze werkzaamheden afwisselend en uitdagend! Wij zorgen altijd dat zaken goed geregeld zijn en voorkomen op die manier geschillen. Het opstellen van notariële akten maakt natuurlijk onderdeel uit van onze werkzaamheden, maar daar blijft het vaak niet bij. Wij zijn een vertrouwenspersoon die zich in het hart van de gemeenschap bevindt.

Met een team van ± 10 personen vormen wij een hecht team, dat een echt “wij” gevoel heeft. Samen helpen wij onze cliënten. Deuren van collega’s staan altijd open. Er heerst een informele sfeer waarin veel wordt gelachen en hard wordt gewerkt. Een mentaliteit van aanpakken is waar we allemaal voor staan.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zijn op zoek naar het visitekaartje van ons bedrijf. Iemand die beschikt over humor en met enthousiasme onze cliënten te woord staat. Zowel telefonisch, als aan de balie. Natuurlijk beschik je over goede sociale vaardigheden. Je bent immers in staat om mensen op hun gemak te stellen en hen welkom te heten op ons prachtige kantoor. Je kan goed multitasken en houdt van de dynamiek die deze functie met zich brengt. Ervaring in een vergelijkbare functie is natuurlijk altijd mooi meegenomen, maar zeker niet vereist.

Wat verwachten wij verder van jou:

  • beschikbaar van 08:30 tot 17:15 uur op maandag t/m vrijdag;
  • minimaal MBO werk- en denkniveau;
  • goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift; en
  • je bent representatief, stressbestendig en werkt georganiseerd.

Wat bieden wij jou:

Wij bieden jou onder meer:

  • een prettige werkomgeving waar je iedere dag lachend naar kantoor gaat;
  • 25 vakantiedagen op fulltime basis en een goede work-life balance;
  • de kans om verder door te groeien in onze organisatie;
  • een marktconform salaris; en
  • de mogelijkheid tot gratis parkeren op eigen terrein.

Aarzel niet contact met ons op te nemen in het geval je vragen hebt over deze vacature. Je kunt telefonisch contact opnemen met Ilona Kuijken, telefoonnummer: 0252 – 520 850 of voor meer informatie over ons kantoor kijken op www.hrnotarissen.nl.

Heb je interesse? Stuur dan je CV vergezeld met motivatiebrief naar Ilona Kuijken: kuijken@hrnotarissen.nl.